Thursday 14 April 2011

Decoratieve Lamp Maken


Zelf een decoratieve lamp maken? Dat kan.

Met behulp van een stevige opgeblazen ballon kun je zelf mooi een aparte lamp maken.

Blaas een stevige latex kwaliteitsballon op en knoop die dicht met een knoop. Wikkel de ballon in twee lagen gewone niet plakkende huishoudfolie. Laat de knoop van de ballon vrij. De folie met een doorzichtig plakbandje vastplakken, maar niet aan de ballon. Dan ga je wat Papier-maché maken van wit of gekleurd papier, wat voor papier maakt niet uit als het maar niet te dik is. Week stukken van dat papier in wat dunne behanglijm. Haal ze er uit en beplak je object. Een laag of vier a vijf moet voldoende zijn. Bij heel dun papier een of twee extra lagen maken.

Voor een extra speciaal resultaat kun je voor de laatste laag bedrukt papier gebruiken zoals behangpapier. Laat het geheel goed drogen. Pas als het goed droog is en knisperend aanvoelt kun je met een naald de ballon kapot prikken door het papier heen of langs de knoop. Knip voorzichtig een rond gat van zo’n 5 a 6 cm rond de plek waar de knoop heeft gezeten. Haal de ballon er uit en monteer een fitting in het gat. Hiervoor zijn hulpmaterialen te koop bij een verlichtingswinkel.

Een lampje er in wat niet te warm wordt (laag wattage) en je lamp is klaar. Ze zal dan er goed bijvoorbeeld op de salontafel uitzien.

No comments:

Post a Comment